6 Februari bijeenkomst ziekenhuis

Door Els Lucas op 25 januari 2019

Duizenden mensen gaven op 25 november gehoor aan de oproep om ons ziekenhuis te omarmen. Kou en regen werden getrotseerd om een krachtig signaal af te geven aan de buitenwacht. Tot op heden hebben de verantwoordelijke instanties, zoals Minister Bruins, curator, Zorgverzekeraar Zilveren Kruis etc. nog steeds teleurstellend gereageerd en het resultaat mag bedroevend worden genoemd. Een miskenning van de stem van het volk? Een volledig geoutilleerd ziekenhuis – in onze provincie hoofdstad – is een “must”!

Wij moeten het er niet bij laten zitten, en daarom organiseert de PvdA Lelystad een:

OPENBARE BIJEENKOMST

Woensdag 6 februari 2019
20.00 – 22.00 uur

Locatie: Atol Plaza, Schor 1-9 Lelystad

Onderwerpen:

  • Hoe zijn de ervaringen met de ziekenhuiszorg op dit moment en zijn er calamiteiten te melden?
  • Vooruitkijken naar wat wij op korte en langere termijn aan zorg nodig hebben in Lelystad en de Regio. Denk daarbij aan: spoedpoli, huisartspost, acute verloskundige hulp en beddenhuis.
  • De verzamelde informatie gebruiken we om bij de organisaties, die bevoegdheden en mogelijkheden hebben de medische zorg vorm en inhoud te geven om nogmaals aan de noodklok te luiden.
  • En wat er nog meer ter tafel komt.

Sprekers zijn:

  • Mevrouw Ina Adema, Burgemeester van Lelystad
  • Mevrouw Cindy Netten, huisarts te Lelystad
  • Een verloskundige uit de regio
Els Lucas

Els Lucas

  Geboren en getogen in Rotterdam, heb ik de opgestroopte mouwen meegenomen naar de polder. Sinds 1985 ben ik in Lelystad als advocaat aan het werk. Naast m’n werk heb ik nog een aantal nevenfuncties: raadslid/beroepsrechter in de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ), een adviesorgaan voor het Ministerie van JenV, en organiseer ik sinds

Meer over Els Lucas