Door Jop Fackeldey op 8 december 2013

Bewegen

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Ik kwam laatst een mooi spreuk tegen van Albert Einstein:” Het leven lijkt op fietsen. Om je evenwicht te bewaren, moet je blijven bewegen “. Je zou kunnen constateren dat de meeste politici dus volleerde fietsers zijn. Er beweegt immers genoeg. Niet al die bewegingen bezie ik overigens met evenveel plezier. Want over fietsen gesproken…de behandeling in de Raad , althans wat ik ervan teruggekoppeld heb gekregen  gaf meer beweging te zien dan mij lief is. In mijn blog van vorige week heb ik er al iets over gezegd: in het belang van het stadshart hoop ik dat de Raad nog dit jaar een knoop doorhakt. Wat mij betreft ligt er een prima plan wat recht doet een belangen vanen ondernemers en fietsers. Daar verschillen we kennelijk met een aantal; partijen over van mening. Dat mag, maar laten we dan snel tot een – eventueel geamendeerd – voorstel komen. Het is ondernemers nauwelijks meer uit te leggen.

Veel beweging is er ook altijd rond de Flevokust. En – zal wel weer niet iedereen geloven – maar ik ben daar oprecht blij om. Het si een belangrijk besluit voor Lelystad, en dus moet je serieus dat besluit aan alle kanten bestuderen en alle alternatieven afwegen. De inspraaksessie gaf een goed beeld van de verschillende mogelijkheden, waarbij ik zeer waardeer de tijd en energie die voor- en tegenstanders gestoken hebben in hun bijdrage. Namens het College heb ik getracht ook steeds op basis van voortschrijdend inzicht en op basis van opdrachten van de raad getracht het plan steeds verder te optimaliseren. En nu is het inderdaad aan de Raad. We weten het over zo’n 2 weken. Een spannende periode ligt voor ons !

Economische gesproken zien we ook meer beweging. Ik was aanwezig op het Noordvleugel diner dat ging over economie en arbeidsmarkt. Een gezelschap met politici zoals Minister Kamp, burgemeester van der Laan, CdK’s, gedeputeerden en wethouders samen met ondernemers zoals Jos Nijhuis (CEO Schiphol) en vele anderen. En de toonzetting was positief. We zien dat Nederland lansen heeft, maar dat we die alleen kunnen grijpen als we samenwerken. Het klinkt als een voor de hand liggende boodschap, maar uit de voorbeelden bleek dat we soms nog wel het verschil moeten maken tussen lippendienst en werkelijk samenwerken. Want dat betekent de ander ook wat gunnen. Aan één zo’n voorbeeld werken we momenteel hard: een integraal ondernemersplein in ons stadhuis. Dat doen we samen met Almere en verschillende (markt)partijen. Voor de verkiezingen nog open heb ik met onze mensen afgesproken. We houden van uitdagingen. Dat doen onze ondernemers ook. Zo mocht ik op zondag flashgolf openen. FlashGolf is  een gethematiseerde indoor “glow in the dark” minigolfbaan met 18 holes, die speelplezier biedt aan jong en oud. Maar behalve dat het er prachtig uitziet was ik echt geroerd door het enthousiasme en de drive van 2 kersverse gedreven ondernemers: Marcel en Jacqueline Staring gaan er helemaal voor.  Ik wens ze heel veel succes.

De beweging op het dossier wonen is wat wisselend. Het schommelt wat. Afgelopen maandag mocht ik samen met Marnix Norder in overleg met minister Blok. En dan zie je dat uitvoeren van allerlei beleidsvoornemens toch ook weer niet zo eenvoudig gaat als we hoopten. Ik blijf daarbij heel al;ert op de positie van corporaties en op de betaalbaarheid van wonen. Er was een mooi compromis gesloten en een goed ebrief geschreven door de minister, maar dat moeten we dan in de uitvoering wel terugzien.

En zo vloog de week weer om. Zo kopnden we het wat mij betreft fantastische nieuws aankondigen dat de SBS-kerstparade Lelystad heeft gekozen als place to be. Achter de schermen door velen hard aan gewerkt en aangetrokken door City-marketing. Om onze ondernemers in het stadshart een hart onder de riem te steken. Hulde ! Of was er de eerste evaluatie van de hazelijn, waaruit blijkt dat Lelystad er echt baat bij heeft. Om die verjaardag te vieren mochten we zaterdag met de historische trein de blokkendoos naar Zwolle… en ook weer terug. Een leuk ritje en een mooie onderstreping van het belang dat die Hanzelijn voor ons heeft.

Komende week maar weer lekker doorfietsen, want mijn evenwicht zal ik nog wel even nodig houden…