Door Emiel van der Herberg op 3 februari 2015

Buitenraad gaat van start

In maart 2014 koos Lelystad een nieuwe gemeenteraad. De nieuwe gemeenteraad wil graag meer dan vroeger in contact komen met de inwoners, en (ook) praten over dingen die echt leven in Lelystad. Een voorzichtige start maakte de raad in het zomerreces, met de “Zomerraad”.

In december 2014 besloot de gemeenteraad definitief om “structureel tijd te creëren voor externe gerichtheid”:

Elke maand een derde bijeenkomst te organiseren, gericht op interactie met de samenleving, instellingen en organisaties. De invulling hiervan wordt bepaald door de lange termijn agenda, de informatiebehoefte van de raad en/of vraag vanuit de samenleving, instellingen en organisaties.

Die derde bijeenkomst iedere maand – dat is de “Buitenraad”.

Iedereen kan onderwerpen voor de buitenraad insturen. Dat geldt voor raadsleden, maar zeker ook voor inwoners die een onderwerp belangrijk vinden. Alle (geldige) inzendingen komen op deze website te staan in de themalijst.

Iedere maand selecteren de gezamenlijke fractievoorzitters in de gemeenteraad een thema voor de buitenraad. De inzenders van dat thema krijgen daarna een uitnodiging om te adviseren bij de voorbereiding van de avond.

Meer informatie vindt u op www.buitenraad.nl.

Emiel van der Herberg

Emiel van der Herberg

Ik ben al een aantal jaren raadslid, en sinds 2018 leider van de PvdA-fractie. Daarnaast werk ik als softwareontwikkelaar bij een leuk bedrijf in Almere. Ik vind dat we dingen niet moeilijker moeten maken dan nodig is. Als er een probleem is, dan kunnen we veel beter de oorzaak aanpakken dan het gevolg. En die

Meer over Emiel van der Herberg