Door Emiel van der Herberg op 15 maart 2020

Crises

Afgelopen week zijn twee partijen uit de coalitie gestapt. Wij vinden dat jammer. We hadden het ook graag anders gezien, maar de Inwonerspartij en Christenunie hebben hun eigen afwegingen gemaakt.

Wij willen en zullen ons in de toekomst blijven inzetten voor een stabiel en daadkrachtig stadsbestuur. De komende weken wordt gekeken hoe er een nieuwe samenwerking kan worden gevormd voor de komende twee jaar. Het initiatief daarvoor ligt nu bij de grootste coalitiepartij. Wij stellen ons daarbij, zoals altijd, constructief en pragmatisch op. Het uitvoeren van het eerder overeengekomen raadsprogramma blijft voor ons een belangrijk uitgangspunt.

Er liggen belangrijke opgaven voor de stad. Onze inzet is om de aandacht daar zo snel mogelijk weer op te richten.

Intussen beleven we ook een andere, veel ernstiger crisis. Dit vraagt veel van ons als burgers, maar ook van ons als samenleving. Nu meer dan ooit moeten we een beetje rekening houden met elkaar. Wees er intussen van verzekerd dat ook nu, ondanks een politieke crisis, Lelystad een volop functionerend stadsbestuur heeft en houdt.

Emiel van der Herberg (voorzitter fractie gemeenteraad)
Jaap van Gelder (voorzitter afdelingsbestuur)
Nelly den Os (wethouder)

Emiel van der Herberg

Emiel van der Herberg

Ik ben al een aantal jaren raadslid, en sinds 2018 leider van de PvdA-fractie. Daarnaast werk ik als softwareontwikkelaar bij een leuk bedrijf in Almere. Ik vind dat we dingen niet moeilijker moeten maken dan nodig is. Als er een probleem is, dan kunnen we veel beter de oorzaak aanpakken dan het gevolg. En die

Meer over Emiel van der Herberg