Door Jop Fackeldey op 12 mei 2016

De vogel gaat vliegen

Het is nog geen zondag….maar toch een (vervroegd) weblog. Op zondag hoop ik halverwege Parijs / Rotterdam te zijn, als teamcaptain van team 197: Roparunteamlelystad. want komend (pinkster)weekend is het weer zo ver, we gaan met een team van 24 personen op pad voor het goede doel. Als we tweede pinkesterdag over de streep komen hebben we vast een vermoeiend maar prachtig weekend achter de rug…en in totaal bijna  € 20.000,– opgehaald voor het goede doel. U kunt ons nog steeds steunen overigens. Dat kan hier. Maar goed, terug naar Lelystad.

Daar ging ook een vogel vliegen. De Valk. Van der Valk bouwt een nieuwe vestiging bij Lelystad

_MG_2882 vd Valk © Fotostudio Wierd - kopieondertekening © Fotostudio Wierd

De plannen voor de bouw van een nieuw Van der Valk Hotel Lelystad langs de A6 bij Lelystad Airport zijn rond. Het familiebedrijf krijgt er een nieuwe vestiging bij. We tekenden woensdag 11 mei 2016 de erfpachtovereenkomst voor een perceel aan het Larserplein langs de A6.

Hoe het hotel eruit gaat zien, is nog niet bekend. Een aantal uitgangspunten staat al wel vast. Zo krijgt het hotel 120 tot 160 kamers in verschillende klassen (comfort, superior en suite). Het restaurant krijgt functies voor ontbijt, lunch en diner. Ondernemers kunnen er terecht in een businesscenter met alle voorzieningen om zakelijke bijeenkomsten te faciliteren. De nieuwe Van der Valk-vestiging biedt verschillende zalen voor diverse soorten gelegenheden. Op de hoogste verdieping komt een Sky-bar met kilometers uitzicht over het Flevolandschap, Lelystad Airport en IJssel- en Markermeer.  De aanstaande vestiging van Hotel Van der Valk Lelystad is wat mij betreft opnieuw een bewijs dat de stad zich in de juiste richting ontwikkelt. De belofte van economische groei die de centrale ligging van de stad altijd al in zich had, wordt met de steeds beter wordende bereikbaarheid nu snel ingelost. Met de overeenkomst van vandaag geven zowel gemeente Lelystad als het Van der Valk-concern aan vertrouwen te hebben in de nabije toekomst.

Het was weer een volle vergaderweek. met naast interne overleggen bijvoorbeeld een overleg met de ondernemers van het lelycenter en een aantal interviews. Donderdag was ik onder andere aanwezig bij een bijeenkomst van de stadsregio Amsterdam over wonen. het rapport komt eind mei, maar opneiwu werd bevestigd dat er in de regio de komende 5 jaar nog zo’n 60.000 woningen bijgebouwd zouden moeten worden. tegelijkertijd zien we dat Lelystad wel wat profiteert van de Amsterdamse marktdruk, maar dat het echte waterbedeffect nog uit blijft. Een van de afspraken die we gemaakt hebben is dat we samen met de MRA partners kijken wat we er aan kunnen doen om de propositie Lelystad aantrekkelijker te maken en een beetje marktspanning op te bouwen. want daar heeft iedereen baat bij. Ondertussen zien we wel de projecten gewoon doorlopen. Afgelopen donderdag weer een eerste paar voor Ready for Living. maar er kan nog wel een stapje bij.

En tenslotte werden d eafgelopen week de nominaties voor de “Gouden Pyramide” bekend gemaakt. Ik mag dit jaar mede in de jury zitten van deze rijksprijs. Een eer en buitengewoon boeiend. Uit 60 inzendingen is dit de eerste selectie die we gemaakt hebben.  Maar kijk naar de nominaties…en zie hoe moeilijk we het zullen krijgen.

Maar nu eerst: op naar Parijs