Door Jop Fackeldey op 2 maart 2014

Hart voor de stad

We merken dat de datum van de Raadverkiezingen steeds dichterbij komt. dat betekent veel campagne voeren, leuke gesprekken en interessante debatten. vaak gaat het daarbij bijvoorbeeld over het stadshart. een enorme betrokkenheid, maar natuurlijk ook zorg. Zorg die ik deel. Tegelijkertijd is er ook wel heel veel beweging in het stadshart. beweging die vaak het zicht op de precieze situatie wat vertroebelt. Want het stadshart is volop in beweging. Dat blijkt uit de laatste informatie die ik op een rijtje heb laten zetten over de vestigingen in het stadshart. Het gaat hierbij niet alleen om verplaatsingen van winkels, maar ook om nieuwe en tijdelijke vestigingen. Dit sluit aan op een belangrijk uitgangspunt dat vanuit het Masterplan stadshart en de taskforce leegstand is benoemd, namelijk het versterken van de winkelacht. Met de invulling van deze panden wordt het stadshart steeds aantrekkelijker voor winkelend publiek en voor andere partijen om zich ook in het stadshart te vestigen.

Een van de winkeliers die is verhuist binnen het stadshart is Erica bloemen. Zij is verhuist van de Neringpassage 12 naar de Neringpassage 206. Dit was het voormalige Etospand. Het pand van de Belcompany aan de Neringpassage wordt bij de Bart Smit getrokken. Bart Smit gaat de bestaande winkel uitbreiden om een breder assortiment te kunnen bieden aan het winkelend publiek.

Een nieuwe vestiging in het stadshart is de kapperszaak van Ans Knaap op de hoek Florijnstraat-Neringweg. In dit pand zat hiervoor het uitzendbureau Timing. De gemeente is heel blij met deze vaste vestigingen. Het aanbod en de locatie van deze winkels maakt het stadshart voor het winkelend publiek nog aantrekkelijker.Ook nieuw is de duurzaamheidswinkel in het voormalige postkantoor. Dit is een tijdelijk vestiging , maar voorkomt wel leegstand. De opening voor de duurzaamheidswinkel staat gepland op zaterdag 8 maart. Een andere tijdelijke vestiging is de winkel van Groen Links. Zij hebben hun intrek genomen in het pand aan de Wissel 25. Een aantal vestigingen is nog in bespreking om zich in het stadshart te gaan vestigen. Het betreft de vestiging van een herenmode zaak, een damesmode zaak en een koffiehuis.

Het zal nog wel even wisselen blijven in het stadshart. Niet alleen in het stadshart. ook op allerlei andere manieren proberen we natuurlijk onze stad onder de aandacht te brengen. wat dacht je bijvoorbeeld van dit beeld.

En zo werken we onverdroten voort aan de ontwikkeling van onze stad. Werkgelegenheid blijft daarbij een onmisbare schakel. Met hart voor de stad blijven we daarvoor gaan.