Door Jop Fackeldey op 23 april 2017

Joplog: Iets met bloemetjes en buiten

Het was een korte week, maar een mooie en intensieve. Zo verschenen op You Tube mooie filmpjes over waterwonen en en wonen in Lelystad voor Amsterdammers. Filmpjes die uitgezonden worden bij AT5 en bij RTVNH. De uitzendingen op RTV Noord Holland en AT5 waarin de opgenomen filmpjes in Almere en Lelystad (als deelregio van MRA) tot één integrale film van 12 minuten zijn gemonteerd zijn op: RTVNH – Dinsdag 25 april om 20.45 uur.  Herhaling om 22.45. Daarna elke maandag om 17.45 en 21.45.  AT5 –  dinsdag 25 april, 19.45 uur. De aflevering wordt herhaald om 23.45 uur, om 15.45 uur en zaterdag om 22.15 uur.Ik vind ze een mooi positief beeld van Lelystad geven. Misschien moeten we dat wel als slogan gaan hanteren: de bloemetjes buiten zetten in Lelystad. Dat bloemetjes buitenzetten deden we trouwens ook letterlijk: bij de start van de voorjaarsmarkt op 20 april 2017 kreeg ik een mondriaanbak met tulpen aangeboden door de organisatoren van de tulpenroute. Dit jaar gaat een gedeelte van de tulpenroute over het grondgebied van Lelystad. In het kader van 50 jaar Lelystad verleent de gemeente Lelystad medewerking aan de route. Als dank ontvangt de gemeente een bak met tulpen (2,5 x 2,5 meter) om hiermee het Stadshart op te vrolijken. De bak zal ongeveer drie weken tussen de Promesse en Agorahof staan.

Maar er was meer moois “buiten”te beleven. Zo bezocht ik het centraal lab van Ausnutria Hypocra dat sinds kort in Lelystad gevestigd is. Voor al hun fabrieken vindt de intensieve labcontrole – het gaat om baby-zuivelproducten – straks in Lelystad plaats. Een mooie plek in huis bij de WUR gevonden, waarbij de centyrale ligging van Lelystad een belangrijke rol speelt. Zo horen we dat graag.

Buiten optreden mocht ik ook weer genoeg, zo waren er bijeenkomsten over binnenstedelijke transformatie, over kwetsbare wijken – een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger – en over Middenhuur. Want al ligt de formatie even stil , het besturlijke werk in Den haag gaat gewoon door.

Komende week wordt weer een korte week met hopelijk een mooi koningsdag en vooral ook koningsnacht, natuurlijk de lintjesregen en oranjeborrel en een paar leuke bedrijfsbezoeken. Kortom, als het goed is, veel buiten spelen.