Door op 2 juni 2017

Meldpunt wachttijd

Het afgelopen jaar zijn de wachttijden voor betaalbare huurwoningen steeds verder opgelopen. Een meerderheid in de gemeenteraad wil echter geen toestemming geven om extra huurwoningen bij te laten bouwen.

De reguliere wachttijd is nu gemiddeld vijf jaar. Daarvan is gemiddeld ongeveer twee jaar “actieve” wachttijd. Dat zijn de statistieken waar de gemeenteraad naar kijkt.

Maar achter die statistieken zitten gewone inwoners van Lelystad. Jongeren die gedwongen langer bij hun ouders blijven wonen. Volwassenen die na een problematische scheiding met kinderen jaren bij opa en oma in moeten wonen. Senioren die kleiner willen gaan wonen. Deze verhalen bereiken de politieke partijen nu niet. En dat zou wel moeten.

Daarom doen we een oproep: deel uw ervaring met het wachten op een betaalbare huurwoning. Wacht u al te lang? Of zit u of uw omgeving in de problemen door de wachttijd? Laat het ons weten!

Dat kan:
* Openbaar met de reactiemogelijkheid onderaan deze pagina, of
* Openbaar op onze Facebook pagina facebook.com/pvdalelystad, of
* Vertrouwelijk via e-mailadres meldpuntwachttijd@pvdalelystad.nl

Wij bundelen alle reacties en publiceren die bundel ook. Van e-mail reacties verwijderen we alle persoonsgegevens, tenzij u zelf aangeeft met naam en toenaam in de bundel te willen staan. We gebruiken uw e-mailadres om u op de hoogte te houden van het verloop van deze actie, maar na afloop verwijderen we uw gegevens weer.

Wij blijven strijden voor kortere wachttijden. Misschien helpt uw verhaal om andere politieke partijen te laten inzien dat wachtlijsten wel degelijk een probleem zijn. Dank voor uw hulp!