Door op 30 december 2013

Onrust over advertentie apothekers

Deze week stond er namens de gezamenlijke apothekers van Lelystad een advertentie in de Flevopost waarin werd vermeld dat vanaf 1 januari 2014 na 22 uur ’s avonds alle apotheken gesloten zijn en voor spoedmedicatie een apotheek in Almere open is.

De PvdA vindt dat onbegrijpelijk. En wel om meerdere redenen.
Allereerst onbegrijpelijk dat zo’n ingrijpend bericht via een advertentie bekend wordt gemaakt.
Onbegrijpelijk en ongewenst dat als je nachtelijke medicatie nodig hebt je eerst zelf of iemand uit je directe omgeving helemaal naar Almere moet rijden. Het betekent ook dat als je geen auto hebt je tot de volgende morgen moet wachten op medicatie. Hoe leg je als dienstdoende huisarts ’s nachts uit aan mensen die acuut medicatie nodig hebben dat ze eerst ‘even’ naar Almere moeten rijden?

Wij begrijpen dat nu na alle maatschappelijke onrust er ineens overleg gevoerd wordt over oplossingen die wel werken. Blijft het natuurlijk schandelijk dat een voorziening wordt opgeheven voordat geregeld is hoe het verder moet, laat staan hoe het gecommuniceerd wordt.

Wij hebben wethouder Meta Jacobs gevraagd contact op te nemen met de apothekers en een andere oplossing te zoeken. Wij wachten op de reactie van het college.
Wij volgen dit proces op de voet, houden u op de hoogte en zullen alles doen wat in ons vermogen ligt verantwoorde voorzieningen voor onze inwoners in stand te houden.