Door Emiel van der Herberg op 22 januari 2014

Rondje wereld

Gisteravond kwamen huidige en toekomstige raadsleden bijeen om gezamenlijk na te denken over burgerparticipatie, overheidsparticipatie, burgerkracht, relatie gemeente -<>- inwoners en zo voort. Nico de Boer, auteur van onder andere het bijzonder leesbare en actuele “Burgerkracht in de Wijk”, vertelde over de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en de uitdagingen die dat opwerpt voor de gemeenteraad. Daaraan voorafgaand mocht ik, samen met Jeantiënne van der Hoek en Henk Schraa, ter inspiratie een kort overzicht van ontwikkelingen elders in de (westerse) wereld presenteren. De beelden vindt u hier onder.

Uiteraard heeft de PvdA Lelystad deze inspiratie ook al meegenomen in het verkiezingsprogramma: over ons plan voor burgerbegrotingen op buurtniveau leest u hier.

Emiel van der Herberg

Emiel van der Herberg

Ik ben al een aantal jaren raadslid, en sinds 2018 leider van de PvdA-fractie. Daarnaast werk ik als softwareontwikkelaar bij een leuk bedrijf in Almere. Ik vind dat we dingen niet moeilijker moeten maken dan nodig is. Als er een probleem is, dan kunnen we veel beter de oorzaak aanpakken dan het gevolg. En die

Meer over Emiel van der Herberg