Schuldvrij Lelystad 15 maart

Door Emiel van der Herberg op 5 maart 2018

Op donderdagavond 15 maart organiseren PvdA, D66, SP, Christenunie, Groenlinks en CDA een thema avond over de problematiek rondom schulden. Veel inwoners van Lelystad kampen met problematische schulden. En dat is vaak ook een onderlegger voor allerlei andere maatschappelijke problemen.

De avond vindt plaats in de Flevomeer Bibliotheek in Lelystad. Diverse Lelystadse ervaringsdeskundigen komen aan het woord. Dat zijn inwoners die zelf met dit probleem te maken hebben, maar ook professionele en vrijwillige hulpverleners.

Gespreksleider Elisabeth van den Hoogen probeert het gesprek zo veel mogelijk weg te houden bij politiek en bestuur, en zo veel mogelijk te richten op de daadwerkelijke dagelijkse praktijk. Hoe is het om schulden te hebben als inwoner van Lelystad? Is er wel een echte uitweg uit het schuldenmoeras? Aan het eind van de avond reflecteert journalist Kees Bakker kort op die en andere vragen.

Iedereen is van harte welkom. Toegang is gratis.

Emiel van der Herberg

Emiel van der Herberg

Ik ben al een aantal jaren raadslid, en sinds 2018 leider van de PvdA fractie. Daarnaast werk ik als software ontwikkelaar bij een leuk bedrijf in Almere. Mijn politieke motto is “minder moeilijk doen”. Wat dat betekent? Klik door…

Meer over Emiel van der Herberg