19 februari 2017

Uitnodiging bijeenkomst met Marit Maij, Tweede Kamerlid-PvdA

Beste partijgenoten in Lelystad ,

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest over de opvang van vluchtelingen.

Om onze samenleving solidair en sociaal te houden hebben we daarom in Lelystad verschillende initiatieven ontplooid. Veel mensen werden hierdoor gehuisvest in Lelystad. De doorstroming is echter gestremd, aldus Nelly den Os, fractievoorzitter PvdA –Lelystad.

Het is mede daarom dat op 3 maart a.s. Marit Maij, Tweede Kamerlid voor de PvdA en kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen op plaats 24 van de PvdA-lijst, en Nelly den Os, fractievoorzitter van de PvdA- Lelystad, met elkaar en met ons in gesprek willen over migratie in Europa, onze standpunten op basis van het verkiezingsprogramma en de inzet hier in Lelystad.

U bent daarom uitgenodigd om aan dit gesprek met Marit Maij en Nelly den Os deel te nemen op 3 maart vanaf 19u 30 tot 21u30 in MFA Atolplaza, De Krakeling, Schor 1-9, 8224 CM Lelystad

 

Uit het verkiezingsprogramma van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017:

  • De grootte van asielzoekerscentra moet beter passen bij de omvang van het dorp of de stad. Er wordt niet gewerkt met een minimaal aantal mensen per opvanglocatie, maar er wordt gekozen voor maatwerk. • Om de integratie te bevorderen, willen wij de vluchtelingen die mogen blijven zo veel mogelijk huisvesten in de regio van de eerste opvang, waar ze al vaak een netwerk hebben opgebouwd.

PVDA VERKIEZINGSPROGRAMMA 2017 17

  • Wij willen dat de gemeenten zelf over de invulling van de opvang gaan. Zo kunnen zij zaken als taalonderwijs en begeleiding naar (vrijwilligers)werk goed waarborgen. Wij willen dat statushouders snel kunnen doorstromen van een opvanglocatie naar een woongelegenheid. Statushouders krijgen geen voorrang ten opzichte van anderen met urgentie. In steden met tekorten aan woningen worden tijdelijke en kleinschalige woonvoorzieningen gebouwd voor zowel de statushouder als de mensen op de wachtlijst. Zo verkorten we de wachttijd voor sociale woningen in plaats van dat die langer wordt.

PVDA VERKIEZINGSPROGRAMMA 2017 18