Door Jop Fackeldey op 12 juli 2014

Vol gas het reces in

Ik schreef er vorige wek al over… en dan is het ineens reces. Dinsdag nog een overvolle collegeagenda weggewerkt en we kijken meteen richting vakantie. En dat voelt bst raar. Zeker omdat we sinds de installatie, door de latere verkiezingen later dan 4 jaar geleden, voor mijn gevoel net lekker op stoom waren gekomen. Maar het is niet anders. En met vakantie is ook niets mis….

In zo’n laatste week rond je van alles af waar eigenlijk (nog) niet zoveel over te vertellen valt. Een boeiende bijeenkomst met 25 wethouders over d eomgevingswet, waarin we afspraken hoe we de lobby bij de kamer over die wet na het reces in gaan richten. of de afsluitende bijeenkomst van de begeleidingscommissie van het onderzoek risicovergelijking dat volgend jaar gepubliceerd wordt of de voorbereiding van het strategisch acquisitieplan economische zaken  voor de komende jaren dat we na de zomer publiceren etc. etc.

Het is tegelijk de periode waarin er wat meer ruimte is voor werkbezoeken. Zo was ik bij het bungalowpark KVM. Ik ken ze uiteraard van de gesprekken mbt eventuele geluidsoverlast die samen kan hangen met de uitbreiding van de luchthaven, maar vond het leuk het park te kunnen bezoeken. we hebben een goed gesprek gehad over de uitbreiding van die luchthaven maar ik heb vooral ook gezien met hoeveel zorg en vrijwillige inzet men als eigenaren dit park samen runt, en dat als sinds 1975.

Een ander bezoek ging naar het kartcentrum Lelystad. Ik was onder de indruk wat hier gepresteerd is. Veel aandacht voor veiligheid, maar vooral ook voor samenwerking. In korte tijd hebben Christian Snoek en de zijnen deze baan en daarmee ook Lelystad in de kartwereld op de kaart gezet. daar gaan we nog veel van horen. uiteraard hebben we gesproken over zijn plannen en ideeën en gaan we kijken of we daar waar nodig samen kunnen werken en kunnen ondersteunen.

Vlak voor de vakantie betekent ook zaken afronden. Zo konden we de Koop realisatie Overeenkomst met Deen supermarkten ondertekenen. Hiermee werd een al lang lopend onderhandelingsproces afgerond. Of de supermarkt er daadwerkelijk zal komen hangt af van het gesprek dat we met de gemeenteraad gaan voeren over de MFA-Warande. Maar in ieder geval weten we dan van elkaar onder welke condities dat zal zijn.

Nog een paar zaken afronden en dan breekt de vakantieperiode echt aan. daarin blog ik zoals gebruikelijk wat onregelmatiger, maar als me iets opvalt….dat leest u het vanzelf. Alle trouwe en minder trouwe lezers van deze blog wens ik een prettige vakantie, en tot mails of ziens !