Door Jop Fackeldey op 29 september 2014

Winnen die wedstrijd

Afgelopen week stond wat mij betreft vooral in het teken van de Dutch Match Cup. Voor de eerste keer in lelystad. Voor wie meer wil zien, Omroep Flevoland heeft van de vrijdag, zaterdag en zondag een mooi journaal gemaakt. En wie spectaculaire foto’s wil zien kan ook eens op de site van de Alpari World match Race Tour kijken.Die foto’s gaan en gingen de hele wereld rond. hetzelfde geldt voor de videoverslagen die gemaakt zijn en de montages die nog gemaakt worden. Met indrukwekkende getallen als het gaat om de social media: 189.464 twitteraccounts bereikt om maar eens wat te noemen.

Voor mij vond ik het de grootste uitdaging om het evenement te gebruiken voor 2 zaken: place-making en voor het leggen van contacten met ondernemers en potentiële vestigers. Over beiden ben ik heel tevreden. Als je kijkt naar de exposure van de Lelystadse kust de kwaliteiten en de uitstraling staat Lelystad op de kaart. Dat is niet alleen nu leuk, het levert een enorme voorraad materiaal op dat we nog heel vaak kunnen gebruiken. ook als het gaat om het leggen van contacten kan ik tevreden zijn. Tijdens 4 bijeenkomsten die we tijdens het evenement hebben georganiseerd hebben we zo’n 400 vertegenwoordigers van bedrijven, investeerders en intermediairs gesproken. er zaten partijen tussen die zich oriënteren op vestiging in Lelystad, maar ook partijen die er al zitten of waar we in de acquisitie mee samenwerken. Buitengewoon effectief ! komt daar wat uit ? Tja, het is helaas niet zo dat je tijdens zo’n bijeenkomst een stuk grond verkoopt, maar we hebben wel een mooi aantal leads geïdentificeerd die we komende weken en maanden op gaan volgen.

En tenslotte was het ook gewoon genieten. Zeker op zondag toen het lekker druk was,  van de 4.000 kinderen die kennis hebben gemaakt met watersport, van de terrassen die vol zaten, van de atmosfeer, en zeker ook van die ontzettend spannende wedstrijden die zich vlak voor “de muur” afspeelden. dat was dan toch maar weer mooi meegenomen.

Naast al deze bezigheden mocht ik toelichten dat we sinds deze week allerlei gegevensverzamelingen als Open Data beschikbaar stellen via een Open Data platform op de gemeentelijke website. Op het Open Data platform op www.lelystad.nl staat een (nu nog beperkte) selectie van ruimtelijke en financiële gegevens, met linkjes naar gegevensverzamelingen elders op de website. Zo zijn onder meer datasets beschikbaar van alle adressen in Lelystad, actuele omgevingsvergunningen, ondergrondse afvalcontainers, bushaltes en speelplaatsen, maar ook een kwartaaloverzicht van de declaraties en kosten van het college van burgemeester en wethouders. het is het begin. Als gemeente moeten we er echt energie in steken om zo transparant mogelijk alles wat wij weten ter beschikking van onze inwoners te stellen.