Door Jop Fackeldey op 16 augustus 2015

Wonenderwijs

Gelukkig zien we om eens heen de laatste tijd veel goed nieuws als het gaat om de economie en wonen. De positieve signalen lijken door te zetten. Nu maakt één zwaluw nog geen zomer en zal het beste enige tijd nodig hebben voordat we ook in Lelystad daar volledig van mee kunnen profiteren, maar toch…. Zo was er de Kwartaalrapportage_Monitor_Koopwoningmarkt_2015-2.  Natuurlijk gaat het daarbij om landelijke cijfers: maar de woningmarkt trekt aan. Ook in bijvoorbeeld Warande merken we dat.  Natuurlijk willen we het de potentiële koper daarbij zo makkelijk mogelijk maken. Dus ontwikkelden we een digitale maquette die de koper helpt bij de keuze van kavels in Warande. we hebben daarom een vereenvoudigde versie laten maken van de digitale maquette van de woonwijk Warande. Met de digitale maquette kan een virtuele reis door Warande worden gemaakt. Toekomstige bewoners krijgen zo een indruk van hoe de wijk eruit komt te zien. Mensen die geïnteresseerd zijn in een kavel kunnen met behulp van de maquette thuis experimenteren met de grootte van de af te nemen kavel en met het ontwerp van de woning die zij daarop willen bouwen. Keuzevrijheid en flexibiliteit voor de toekomstige bewoner staan immers in Warande  voorop. We bieden in Warande de mogelijkheid om een kavel naar eigen wens af te nemen. De te koop zijnde kavels kunnen naar wens groter en breder of juist smaller worden afgenomen. Met behulp van de digitale maquette kan iedereen zelf de kavelgrenzen verschuiven. Bij het verschuiven loopt de bijbehorende kavelprijs in beeld mee.

Screenshot 5- virtuele maquette WarandeScreenshot 10 - virtuele maquette Warande (straatniveau)
Zowel de ‘light versie’ als de met meer functionaliteiten uitgeruste uitgebreide versie is beschikbaar gesteld op de website www.woneninlelystad.nl. Er wordt nog gewerkt aan een versie van de maquette die ook op zg. ‘mobiele devices’ (iPad, iPhone e.d.) werkt. Naar verwachting is de ontwikkeling daarvan einde van dit jaar gereed. Van de virtuele reis door de 3D maquette van Warande is ook een animatiefilmpje gemaakt die op de woonsite te bekijken is. Tot zover de reclame.. Maar ga gerust even kijken !

Natuurlijk is het daarbij van belang dat de buitenwereld dan ook weet hoe mooi het wonen in Lelystad is. Nou: dat kan. IMG_2235 Afgelopen week zijn opnames gemaakt voor het programma RTL WoonTips. Als het goed is komen Lelystad en onze woonmogelijkheden goed in beeld. allemaal kijken dus op zaterdag 29/8 om 16.00 u.

En als het om wonen gaat: afgelopen week was ik blij verrast door een spontaan bewonersinitiatief in Warande. IMG_2247 Door een groep enthousiaste bewoners werden “zomerspelen”georganiseerd. En waar dar in veel van onze bestaande wijken al traditie is, is het mooi om te zien hoe zo’n traditie ook in onze nieuwe wijk kan ontstaan. Applaus voor het initiatief !

Het leek bijna wel de week van het wonen. Maar natuurlijk was er veel meer. Er was al weer een eesrte “haagse dag”” , er waren de voorbereidingen voor onze overleggen over de begroting en natuurlijk blijft de luchthaven aandacht vragen. Maar dat is allemaal gewoon “werk”. Volgende week beginnen we weer op volle kracht. En zo’n start helpt daarbij !