Opschieten met kust en stadshart

Kansen pakken nu het economisch tij mee zit.

Lelystad is leuk! Maar het kan nog leuker. Leuk voor onze eigen inwoners bijvoorbeeld. Daarvoor is het nodig dat ons stadshart zich nu echt ontwikkelt tot de huiskamer van de stad. Met winkels rond het stadhuisplein, met horeca en uitgaan rond de Agora en met de mogelijkheid om te wonen in en rond ons stadshart. Bij het Agora Theater en de Kubus komt een nieuw uitgaansgebied: het Theaterkwartier. Wat ons betreft met een bioscoop en met andere avondhoreca. Ook de Underground verdient hier een mooie plek.

Lelystad is ook leuk voor bezoekers. Want naar Lelystad gaan is nu al leuk voor een dag, maar eigenlijk nog leuker als je een nachtje blijft slapen. De belangrijkste attracties komen eerst dan goed tot hun recht. Wij willen dat bezoekers die nu al naar Bataviastad of Bataviahaven komen langer blijven, omdat het zo gezellig is uit eten te gaan of voordat je cruise begint eerst een kop koffie te drinken. Of te blijven overnachten in het kusthotel dat er nu toch echt moet komen.

Om het gebied mooi en aantrekkelijk te maken is er veel geld nodig. Dat geld heeft de gemeente niet zomaar beschikbaar. We willen graag kijken of de huidige “Nuon” duurzaamheidsreserve ook kan worden aangewend voor duurzame investeringen in het stadshart en aan de kust. En we zoeken mede-investeerders: andere overheden en bedrijven die net als wij geloven in de stad. Die net als wij geloven in de kracht van onze stad. Die net als wij geloven dat lelystad leuk is!