Joplog: een ander perspectief

Door Jop Fackeldey op 1 april 2018

Tja en dan gaat het ineens allemaal anders. Afgelopen maandag werd via Omroep Flevoland bekend gemaakt dat ik het komend jaar aan de slag mag als gedeputeerd voor Flevoland. Het hele verhaal staat ook op de site van de PvdA Flevoland. Het was afgelopen weken wel een puzzel. Aan de ene kant is het natuurlijk mooi om hiervoor gevraagd te worden. Zoals ik al op een paar plaatsen aangegeven heb, openbaar bestur is verslavend en het mooiste wat er is. Tegelijkertijd had ik mijzelf ook wel enige omschakeltijd gegund… Maar goed, uiteindelijk de knoop doorgehakt. Het is mooi om het komend jaar aan de slag te mogen gaan met o.a.Klimaat en energie, Openbaar Vervoer, Milieu en Vergunningverlening, toezicht en handhaving. Op 20 april neem ik afscheid en 2 dagen daarvoor wordt ik geïnstalleerd. Op 23 april mag ik dan aan de slag. Dat betekent dus nog een kleine 3 weken de tijd om in Lelystad af te maken wat er nog afgemaakt moest worden en ook nog ergens tijd vinden om bijvoorbeeld mijn kamer op te ruimen.

Ondertussen zijn het niet alleen voor mij spannende tijden. Zo namen we afgelopen week afscheid van de oude Raad en werd de nieuwe Raad geïnstalleerd. Een mooi maar toch altijd ook wat weemoedig moment. Want natuurlijk mopperde ook ik wel eens op de Raad (en ongetwijfeld ook andersom) maar we hebben goed en prettig samengewerkt in het belang van onze stad. Een belang dat echt een gezamelijk belang is en was. Ik dank de Raad zeer voor die samenwerking en de constructieve houding. Dat maak je ook wel anders mee. Spannende tijden ook voor “mijn”fractie, immers de coalitiebesprekingen zijn meteen begonnen. Ook dat zie ik dit jaar vanuit een ander perspectief, inderdaad vanaf de zijlijn. Uiteraard ben ik benieuwd waar de informateur me komt. Het net een puzzel waarbij je een stukje teveel hebt……

Een politiek weekje dus. Met door de week allemaal “laatste momenten”. Het laatste ondernemersspreekuur bijvoorbeeld  een aantal laatste interne overleggen en vooral met elkaar hard werken aan de overdracht. Want het afscheid komt hard naderbij….en daarmee dus ook het nieuwe perspectief. Voor Lelystad wordt voor Flevoland !