Joplog: Stilte voor de storm…. of gewoon verkouden

Door Jop Fackeldey op 18 februari 2018

Het zag er een beetje mistig uit deze week, maar misschien komt dat ook wel omdat ik – net als half nederland – ontzettend , maar dan ook echt ontzettend, verkouden was en nog steeds een beetje ben. De hele maandag mijn bed niet uit geweest en de rest van de week zoveel mogelijk avondafspraken afgezegd. Maar we gaan weer de goede kant op. En als ik zie hoe de verkoudheid bij velen overgaat in een echt griep mag ik helemaal niet mopperen…. dat doe ik dan ook niet.

Ook met koorts kun  je je druk maken. Laat ik zeggen, de luchthavendiscussie blijft voor verrassingen zorgen. Nu weer dat het openstellen van onze luchthaven op de veluwe 5.000 banen zou kosten. Dus dat onderzoek maar eens opgevraagd en dor de mensen die methodologisch dat soort dingen bij ons op de gemeente doen na laten reken. Ze lieten er eigenlijk geen spaan van heel. Voor de liefhebber: hier staat hun analyse. Aan de ene kant bij alle onderzoeken van het rijk, ook door gerenommeerde bureau’s, contra expertise of zelfs dubbele contra-expertise vragen (en op zich snap ik dat vanwege het geschade vertrouwen) en dan zelf met zo’n rapport komen ………..dat is echt een zwaktebod.

En voor het overige heb ik met schorre keel presentatie gegeven en hadden we bijvoorbeeld de laatste bestuurlijke netwerkdag van de G32 (die sinds donderdag officieel G40 zijn) was er een bedrijfsbezoek aan Royal Food (komende week in de krant) en is er veel gesproken over versnellen van de woningbouw. Want ook daar moeten we komende weken hard aan trekken. Maar nu eerst maar weer even in de ruststand….