Raadslid

Bahreddine Belhaj

In 1983 ben ik geboren in Harderwijk. Na voor mijn studie verhuist te zijn naar Rotterdam miste ik na afloop van mijn studie toch het groen en de ruimte van de Veluwe. In 2004 ben ik dan ook verhuist naar Lelystad. Prive heb ik al geruime tijd een relatie. In mijn vrije tijd zet ik me in voor de maatschappij door te besturen in verenigingen, stichtingen en natuurlijk de Partij van de Arbeid.

Tot oktober 2013 was ik werkzaam als manager in het bedrijfsleven bij meerdere grote bedrijven. Eind 2013 heb ik mijn bedrijf opgericht De Vaper met een winkel en webshop. Op dit moment zit mijn winkel in het Lelycentre waar ik nog steeds met veel plezier onderneem.

Ik ben al van jongs af aan bestuurlijk actief in het maatschappelijke middenveld. Vanaf mijn 13e ben ik al actief geweest in besturen. Ik ben in veel diverse organisaties als bestuurder actief geweest, zoals o.a. als bestuurlid/secretaris bij organisaties als het Rode Kruis en Unicef tot bestuurslid van de Nederlandse Raadsledenvereniging alsmede bestuursvoorzitter van het Anti Discriminatie Bureau.

Op mijn 23e ben ik lid geworden van de Partij van de Arbeid en ben ik tevens gekozen tot gemeenteraadslid voor onze mooie partij in Lelystad. Daarnaast ben ik vanaf dat moment zeer actief geweest in de Partij. Ik ben o.a. actief geweest als bestuursvoorzitter van de Jonge Socialisten in Lelystad, bestuursvoorzitter van de Jonge Socialisten Flevoland, voorzitter Regionaal Steunpunt PvdA Flevoland en heb nog vele andere functies binnen de partij bekleed.

Daarnaast ben ik al geruim 10 jaar actief in het bestuur van PvdA Flevoland. Eerst als bestuurslid, daarna als vice-voorzitter en de laatste 2 jaar tot op heden als bestuursvoorzitter van PvdA Flevoland. Met mijn voorzitterschap ben ik 1 van de jongste provinciale bestuursvoorzitters ooit binnen onze partij. Tevens ben ik op verzoek van de landelijk Partij actief in een aantal landelijke PvdA commissies inzake de hervorming van de vereniging. Daarnaast ben ik Raadslid MKB Lelystad bij de Rabobank Flevoland, waar ik het Lelystadse bedrijfsleven vertegenwoordig.

Als raadslid ben je een volksvertegenwoordiger en dat is precies hoe ik het raadslidmaatschap zie en waarvoor ik me in wil zetten. Uw stem moet gehoord worden. Als uw volksvertegenwoordiger wil ik me inzetten om uw geluid te laten horen. Ik ben niet iemand die informatie haalt uit rapporten alleen, maar meer door met mensen te praten. Mocht ik gekozen worden, dan zult u mij ook meer op straat vinden en in de buurthuizen dan in de vergaderzaaltjes van het stadhuis. Het geluid van de straat en van wat mensen denken en zeggen moet vertaald worden in beleid van de gemeente en dat is wat in mijn ogen een volksvertegenwoordiger hoort te doen en dat is precies waar ik mij voor wil inzetten.

Als Lelystedeling zie en hoor ik veel dingen die beter kunnen in onze mooie stad. Zorgen dat het niet alleen bij zien en horen blijft, maar de frustraties van mensen oplossen. Lelystad is een mooie stad om in te wonen en werken en een gemeente hoort het haar burgers zo makkelijk mogelijk te maken om in deze stad te wonen, te werken en te leven.

In de fractie wil ik me samen met het gemotiveerde team van PvdA raadsleden elke dag in zetten voor u. Lelystad heeft behoefte aan meer banen, meer bedrijven die zich hier vestigen, meer mogelijkheden voor mensen om vanuit een uitkering naar werk te gaan, burgers die meer te zeggen hebben over het beleid van de gemeente en ook meebeslissen daarover. Daarnaast zal de ontwikkeling van de luchthaven kansen bieden voor Lelystad en de Lelystedeling voor werkgelegenheid en er zullen zich dan ook meer bedrijven hier gaan vestigen. Dus niet minder, minder, minder, maar meer banen, meer bedrijven en meer besluiten van de burger. Ik wil me graag inzetten voor meer werkgelegenheid, een bloeiende Lelystadse economie, sociale zaken, burgerparticipatie en de luchthaven.

Kortom, ik wil me inzetten voor Lelystad en de Lelystedeling. Ik wil uw stem tijdens de verkiezingen om dat mogelijk te maken. Daarnaast wil ik uw stem ook 4 jaar lang horen als ik gekozen mocht worden, want uw inbreng en uw stem zijn niet alleen tijdens verkiezingen waardevol, maar juist ook daarna.