Fractie assistent

Binh-an Nguyen

Binh-an Nguyen

Over Binh-an Nguyen

Ik ben een maatschappelijk betrokken en bevlogen man die graag wil behouden wat goed is, maar ook datgene wil veranderen wat beter kan. Ik maak me soms best druk, maar ben aan de andere kant ook van bezig met de betekenis van mijn naam. Namelijk: volledige vreugdevolle vrede.

Op dit moment doe ik een opleiding tot Yoga docent en ben ik veel bezig met meditatie & bewustzijn. Ik probeer mijn steentje bij te dragen als bestuurslid bij Humanitas afdeling Lelystad- Dronten, die als organisatie inzet op de steun van zelfredzaamheid van mensen door inzet van vrijwilligers. Verder speel ik graag een goed potje poker, en ik maak me op om binnenkort vader te worden van een dochter.

Mijn ouders komen uit Vietnam, zijn als bootvluchtingen in Nederland terecht gekomen, en met zorg ontvangen. Deze hoopvolle gedachte geeft mij altijd moed in het doen van goedheid voor een ander. Van betekenis zijn en een helpende hand bieden voor de medemens, niet omdat het makkelijk is, maar juist omdat het moeilijk is. De gedachte is dan dat we samen sterker staan dan alleen. Een belangrijke reden voor mij om ook actief te worden in de gemeenteraad en in diverse vrijwilligersorganisaties.

Het was lang OK om lang aan de zijlijn te staan, omdat de noodzaak daar simpelweg niet hoog genoeg was. Wat je nu ziet is een beweging aan de gang die verdeeldheid zaait en verharding veroorzaakt. Mijn intentie is om juist weer de dialoog aan te gaan, de verbinding te zoeken tussen de rechtstaat en haar volk, maar ook de verbinding maken tussen organisaties en mensen, mensen met mensen, en mensen met henzelf. Sta je namelijk dicht bij jezelf, dan put je daar goede kracht uit en ben je van nature niet haatdragend.

MIND you, ik ben absoluut een voorstander van praktische zaken. Maar laten we dan gewoon lastpakken harder en sneller aanpakken, en niet letten op huidskleur en/of religie. En als je ze oppakt, zorg dan dat ze na een bezinking niet weer in herhaling raken. Er zijn genoeg goede voorbeelden hoe ze dit beter aanpakken in andere landen. We hoeven echt niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden, we moeten verder kijken dan ons neus lang is. Laten we dan ook gelijk kijken wat de oorzaak is van dergelijk crimineel gedrag. Er zijn zoveel mensen die leven onder de armoedegrens, of zelfs met een degelijk loon in problemen zitten. Of wat te denken van het systeem? Dat roept nu frustraties op. We moeten nu inzetten op procesverbetering, omgeving & samenleving verbeteren en aan (zelf)ontwikkeling werken, het beter begrijpen van een ander, en hoe een ander jou beter begrijpt. Regels zijn in een bepaalde mate belangrijk, maar toch veel belangrijker lijkt mij de menselijke behoeften en emoties.

Kortweg samengevat wil ik de komende jaren inzetten op:

  • Dialoog en verbinden
  • Frustraties in de samenleving naar boven halen en behandelen
  • Veranderen van vastgeroeste systemen