Voorzitter afdelingsbestuur

Els Lucas

 

Geboren en getogen in Rotterdam, heb ik de opgestroopte mouwen meegenomen naar de polder. Sinds 1985 ben ik in Lelystad als advocaat aan het werk. Naast m’n werk heb ik nog een aantal nevenfuncties: raadslid/beroepsrechter in de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ), een adviesorgaan voor het Ministerie van JenV, en organiseer ik sinds 2007 cursussen voor advocaten en recent ben ik bestuurslid van het Respijthuis Lelystad geworden. Ervaring als gemeenteraadslid deed ik op in Dronten waar ik 5 jaar raadslid voor de PvdA ben geweest.

Dagelijks druk met het bereiken van rechtvaardige oplossingen voor mijn cliënten. Meestal gaat het dan over familie- en jeugdrecht. Het vastgelopen systeem van de jeugdhulp kan het vinden van de juiste antwoorden behoorlijk in de weg zitten. Dat los je niet altijd op in een individuele zaak, maar zal op beleidsniveau aangepakt moeten worden. Typisch een onderwerp waar de gemeente verantwoordelijk voor is.  Ik wil me graag inzetten om in het belang van onze inwoners voor elkaar te krijgen, dat het systeem beter gaat werken. 

In m’n spaarzame vrije tijd geniet ik vooral van de prachtige omgeving waar ik mag wonen: de kust van Lelystad. Met mijn trouwe viervoeter is het hier heerlijk toeven.