Kandidaat raadslid 2018

Jan van der Beek

Ik voel me betrokken bij de samenleving en alhoewel ik snap dat ik niet alles kan veranderen zou ik mij daar toch zeker hard voor willen maken door als raadslid mijn stem te laten horen.

Ik ben 65 jaar, weduwnaar, geboren in Leiden en via wat andere plaatsen sinds 2009 met veel plezier woonachtig in Lelystad. En ik mag bijna van mijn pensioen gaan genieten. Maar ik ben geen stilzitter en graag nog actief in de samenleving. Zo ben ik al enkele jaren voorzitter van de speeltuin in de Waterwijk, doe mee aan het project van de wijkkrant in de Waterwijk en help mensen daar waar mogelijk. Op politiek niveau heb ik een aantal jaren mee gedraaid in het afdelingsbestuur en heb ook een poosje mogen meedraaien met de fractie. En ik denk dat ik een goede toevoeging zou zijn.

Wat ik graag zou willen bereiken is dat er meer gedacht wordt aan de inwoners van Lelystad. Zo heb ik mij afgelopen jaren ernstig geërgerd aan het feit dat er veel bezuinigd werd op de speelplekjes in de wijken. Begrijpelijk omdat daar erg veel geld in omgaat maar wat ik dan niet begrijp is dat er toch dan nog raadsleden komen met een voorstel om een kinderbadje te willen maken ergens in de stad. Dat kost een hoop geld wat er feitelijk niet is.

Wat ik ook ernstig vind is onze ouderen, daar wordt maar mee gerommeld of het niks is en deze mensen hebben vaak al niet veel te verteren maar moeten toch overal vaak de hoofdprijs voor betalen. De jongeren in onze stad hebben zo goed als niks, jaren terug moesten de jongerenlokalen sluiten vanwege bezuinigingen en nu moeten ze plotseling weer opengaan. Eerst alles sluiten en al het personeel wat daarmee gemoeid was dumpen en na jaren omdat er veel overlast komt toch maar weer iets eraan gaan doen.

Dat zijn dingen waar ik mij graag voor in wil zetten. Maar tegelijk snap ik ook dat niet alles mogelijk is omdat wij een euro maar een keer kunnen uitgeven. Alleen moeten wij dat geld uitgeven aan de juiste dingen en niet aan bedrijven die zich door een kwijtschelding van een schuld anders niet meer kunnen standhouden.

Gelukkig heeft onze partij/fractie genoeg plannen om dit alles te kunnen opstarten en ik wil mij dan ook heel graag hierachter scharen en hopelijk daaraan kunnen meewerken om dat in werking te kunnen stellen.