Raadslid

Jonne Kortmann

Jonne Kortmann

Over Jonne Kortmann

Mijn overtuiging is dat je samen verder komt dan als je alleen op pad zou gaan. Iedereen is goed in iets, waar bijvoorbeeld iemand anders hulp bij kan gebruiken. Helaas krijgt niet iedereen een gelijke start en kunnen sommigen hulp gebruiken om vooruit te komen. Als samenleving ben je sterker als je elkaar ondersteunt. Verschillen groter maken en mensen buiten sluiten zorgen voor onvrede en negatieve energie, energie die beter op een andere manier ingezet zou kunnen worden.   

In 1982 ben ik geboren in Groningen en opgegroeid in Leusden. Toen ik 18 was ben ik voor mijn studie naar Maastricht verhuisd, daar ruim 6 jaar doorgebracht en mijn man leren kennen. Na onze studie en een korte omzwerving ‘terug’ naar Groningen, hebben we 9 jaar gewoond in Zwolle. 

Na de zomer van 2018 zijn wij met ons gezin naar Lelystad verhuisd voor werk in het toenmalige ziekenhuis. In het begin wisten we niet goed wat we moesten verwachten, maar wat mij betreft is wonen in Lelystad één van de best bewaarde geheimen van de polder. De ruimte, de natuur, de wijken en de grote diversiteit aan mensen met allemaal verschillende achtergronden en doelen in hun leven.

Sinds de verhuizing naar Lelystad ben ik werkzaam bij de GGD Flevoland als forensisch arts. Het werk bestaat uit het verrichten van overlijdensonderzoeken, onderzoek van geweldslachtoffers en medische zorg aan mensen die ingesloten zijn bij de politie. Mijn werk brengt mij overal in de polder. Vooral bij overlijdensonderzoeken kom je op de meest bijzondere plekken en ook bij mensen thuis. Hierdoor zie je de grote verschillen waarin mensen leven en wordt je geconfronteerd met de gevolgen die willekeurige omstandigheden kunnen hebben op het (ongelukkige) beloop van het leven van mensen. 

Het sluiten van het ziekenhuis in 2018, vlak na onze verhuizing, was een onzekere periode voor ons (als gezin). De ziekenhuis kreeg een nieuwe eigenaar, maar nog is niet de zorg voor handen waar de bewoners van Lelystad behoefte aan hebben, deze stad (de hoofdstad van onze provincie) verdient beter. 

Naast mijn werk ben ik ook betrokken bij de sportvereniging en scouting van mijn kinderen. De variatie van de ouders en kinderen, die we hier tegenkomen, is hoe kinderen leren dat de wereld groter, mooier en anders is en dat ieder een toegevoegde waarde heeft ook als ze niet hetzelfde zijn als jij. 

Dus samen vooruit, samen met de PvdA.

 

Waar ben je naar op zoek?