Raadslid

Rob Ros

Ik ben in 1958 geboren in Den Haag. Wij woonden en werkten in de drukke randstad maar de ruimte, de rust, de natuur en waterrijke omgeving van Lelystad kregen vat op ons en in 2001 verhuisden wij naar de polder. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik ben gek op hardlopen (vooral in het natuurpark) en op mijn kleinzoon van drie. Mijn vrouw Rita is zeer actief als vrijwilliger in Lelystad en ik vind het prachtig om te zien hoe ze daar veel tijd en energie in steekt.

Tot 1 januari 2017 was ik werkzaam in de financiële dienstverlening (Nationale-Nederlanden en ING Bank). In 1977 gestart bij NN als administratief medewerker. In 1981 kreeg ik mijn eerste leidinggevende functie. Daarna volgden vele andere managementfuncties. De laatste 10 jaar ben ik actief geweest op het gebied van risicomanagement, een interessant en steeds belangrijker vakgebied. Ik ben in februari 2017 voorzitter geworden van de afdeling Lelystad-Oost van De Zonnebloem. Ik doe daarnaast nog ander vrijwilligerswerk o.a. bij de Consumentenbond (Bondsraad) en bij De Hanzeborg (Woonzorg Flevoland).

Mijn grootste (werk)plezier haal ik uit het samenwerken met mensen en het gezamenlijk bereiken van resultaten. Dit is waarvoor ik mij ook binnen de PvdA-fractie wil inzetten en waar ik veel tijd en energie in wil steken. Ik ben een sterk voorstander van goede procedures en naleving ervan. Afspraak is bij mij altijd afspraak. Met vertrouwen als basis en op zijn tijd een flinke portie humor ben ik ervan overtuigd dat de nieuwe PvdA-fractie weer veel kan gaan bereiken in de nieuwe raadsperiode.

Sinds begin december 2017 ben ik fractie-assistent bij de PvdA-fractie. In de tijd dat ik nu meedraai, heb ik ervaren dat je met de nodige inzet en samenwerking tot veel in staat bent. Politiek is een vak apart.

Ik vind dat wij als lokale PvdA een sterk en sociaal verkiezingsprogramma hebben. Vanuit mijn achtergrond is te verwachten dat het financiële huishoudboekje van de gemeente mijn meer dan gemiddelde belangstelling heeft. Daarnaast vind ik bestaansrecht voor iedereen, werk, hulpverlening bij schulden en jeugd- en ouderenzorg belangrijke thema’s. Tot slot vind ik ook dat hulpverleners moeten kunnen doen wat nodig is om problemen op te lossen zonder dat dit meteen binnen allerlei regels en protocollen moet passen. Dit is ook een onderdeel van het PvdA-programma waarvoor ik mij wil inzetten.

Rob Ros

Zeker zijn van een uitweg uit de schulden