Kandidaat raadslid 2018

Thomas Gillissen

In 1995 ben ik geboren in het ziekenhuis van Lelystad. In het weekend werk ik op de markt bij bakkerij het stoepje in het Lelycentre. Dat geeft mij ook de mooie kans om elke week met mensen aan de kraam te praten over Lelystad. Ik zat op de Scholengemeenschap Lelystad. Daarna ben ik de opleiding Juridisch Medewerker gaan doen op het ROC van Flevoland in Lelystad. Na het behalen van mijn mbo-niveau 4 diploma ben ik Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam gaan studeren.

Van jongs af aan heb ik mijzelf ingezet voor jongeren. Dit heb ik op mijn twaalfde gedaan door in de leerlingenraad te gaan en vanaf mijn veertiende was ik vicevoorzitter van de Jongerenraad van de gemeente Lelystad. Kort na mijn overstap naar het mbo ben ik voorzitter van de studentenraad van het ROC van Flevoland geworden. Daar heb ik mij tweeënhalf jaar ingezet voor de belangen van alle studenten van het ROC van Flevoland. Een van de punten waar ik mij voor heb ingezet is een nieuw veiligheidsplan, zodat studenten van het ROC van Flevoland veilig naar school kunnen gaan. Op mijn achttiende ben ik door de leden gekozen in het bestuur van PvdA Lelystad. Na twee jaar heb ik de overstap gemaakt naar het bestuur van PvdA Flevoland. Daarnaast heb ik twee jaar als coördinator van de commissie onderwijs voor de Jonge Socialisten in de PvdA gewerkt. Daardoor mocht ik ook aanschuiven bij een adviesgroep voor mbo-onderwijs in de Tweede Kamer. Naast mijn werkzaamheden voor de PvdA zet ik mij ook in voor de FNV als sectorraadslid en voor de CNV als adviseur voor medezeggenschap.

Als raadslid wil ik mij inzetten voor Lelystad en voor u in het bijzonder. U bent degene waar het om draait en waarom ik als uw volksvertegenwoordiger mij wil inzetten om uw ideeën te laten horen binnen de gemeente. Van klanten aan de kraam hoor ik vaak klachten dat de gemeente en de lokale politiek vaak onzichtbaar en moeilijk te bereiken zijn. En in een tijd van social media is het niet meer uit te leggen dat voor contact met gemeente u eerst een contactformulier moet invullen. Daarom wil ik wel bereikbaar zijn voor u en uw ideeën en verbeterpunten altijd horen.

Met de komst van Luchthaven Lelystad en de containerterminal vlakbij de Maximacentrale gaat Lelystad er economisch op vooruit. Daarom is het belangrijk om nu weer te investeren in Lelystad. In bijvoorbeeld duurzaamheid en veiligheid. Als uw volksvertegenwoordiger wil ik vechten voor camera’s in de Gordiaan. Hierdoor kan overlast en vandalisme gelijk aangepakt worden. Vechten voor een top 100 aanpak, waarbij politie, justitie, welzijnsorganisaties en het onderwijs samenwerken om criminaliteit te signaleren en aan te pakken. En vechten voor meer groenere vormen van energie. Door braakliggende bouwterreinen beschikbaar te stellen voor energievelden met zonnecollectoren.

In de gemeenteraad wil ik mij niet alleen inzetten om het geluid van de PvdA te laten horen, maar ook om uw stem te horen en te laten horen. Uw mening, suggesties en uw klachten kunnen ervoor zorgen dat Lelystad een betere stad wordt. Een betere stad om in op te groeien, te werken en om in te wonen

Daarom stel ik mij beschikbaar als uw volksvertegenwoordiger bij de gemeenteraadsverkiezing. En met uw stem ga ik vechten voor een mooier, duurzamer en veiliger Lelystad.