Kandidaat raadslid 2018

Willem Bodde

Willem Bodde

Over Willem Bodde

Wat mij raakt zijn de menselijke drama’s achter problemen die in Lelystad nog niet zijn opgelost. Jaren lang op een wachtlijst moeten staan voor een betaalbare huurwoning, armoede, schuldenproblematiek, banentekort, kinderen in achterstandssituaties, vereenzaming onder ouderen, dalende slagingspercentages voor inburgeringstrajecten. Overal zit een verhaal achter. In de gemeenteraad wil ik mij met hart en hoofd inzetten voor het welzijn en welbevinden van jong en oud.

Als vader van drie kinderen maak ik mij wel zorgen over de toekomst. De overheid lijkt steeds minder voor ons te kunnen zorgen, het is nu ieder voor zich, we worden gestuurd door commercie en de waan van de dag, discriminatie is dagelijks aan de orde, het milieu moet er steeds meer aan geloven. Exorbitante zelfverrijking is mij een doorn in het oog.

Ik wens iedereen brood op de plank, maar wel eerlijk brood dat niet ten koste gaat van mens en milieu. Persoonlijk geef ik veel om immateriële zaken als integriteit, solidariteit en zelfontplooiing. Niet te vergeten inlevingsvermogen! Treffend vind ik de uitspraak van Eberhard van der Laan: “Probeer nou minder te beloven en mensen de verrassing te geven dat je meer waarmaakt.”

Na jarenlang als leidinggevende in de kinderopvang te hebben gewerkt aan de opvang en ontwikkelingsstimulering van jonge kinderen wil ik nu eens vanuit een andere plek, de gemeenteraad, bijdragen aan het welzijn en welbevinden van mensen.

Sinds 2001 woon ik met plezier in Lelystad. Een stad die na 50 jaar nog niet af is, maar de komende jaren een enorme ontwikkeling tegemoet gaat. Daar wil ik deel van uitmaken! Het voelt goed om Lelystedeling te zijn!