Spreken we over een woningmarkt of over volkshuisvesting? Hebben we het over ‘eigen schuld, dikke bult’ of kijken we hoe we samen kunnen voorkomen dat iemand in de problemen raakt en eruit komt? Gaan we ervan uit dat succes een keuze is of zorgen we ervoor dat mensen die om welke reden dan ook iets hebben in te halen die kansen ook krijgen? Kiezen we om te vertrouwen of om te wantrouwen?
Ik denk graag mee over hoe we de maatschappij een beetje eerlijker, een beetje mooier en beetje duurzamer kunnen maken. Het is voor mij bijvoorbeeld belangrijk dat alle kinderen opgroeien in een fijne omgeving, naar een goede school kunnen gaan en er niet over in hoeven te zitten of ze zullen ontbijten of hun verjaardag wel kunnen vieren. Blije, spelende kinderen die samen met anderen leren maken straks onze maatschappij van ons allemaal en voor ons allemaal.
In onze gemeente kunnen we daaraan werken door ervoor te zorgen dat alle wijken in Lelystad fijn zijn om in te wonen, dat we goede keuzes maken voor locaties en huisvesting van voorzieningen als buurthuizen en scholen.
Ik ben hier zelf in 2000 komen wonen. Bataviastad was er nog niet en in het centrum kon je nog op de eerste verdieping fietsen. We wonen in een jonge stad die in korte tijd ook al veel veranderd is. Met veel plezier hebben wij onze kinderen hier opgevoed, genoten van het aanbod van de culturele- en sportinstellingen en ook van de bereikbaarheid binnen de stad. We konden echt overal veilig naartoe fietsen met onze jonge kinderen. Met een korte onderbreking werk ik al sinds 1997 in het onderwijs in Lelystad. Eerst op ISG Arcus, voornamelijk in het VMBO, de afdeling Techniek, en nu al weer een aantal jaar in het basisonderwijs.
Ik ben al een poos actief binnen de fractie van de PVDA Lelystad en ik zal me op die manier blijven inzetten voor onze gemeenschap.