Door Jop Fackeldey op 6 maart 2011

De vlag uit … of niet ??

Tja, de vlag uit of niet. Naar de verkiezingsuitslag kun je op verschillende manieren kijken. Het glas is half vol of half leeg. Meestal ben ik van het halve voll glas… maar nu ?? Iedere partij begint bij iedere nieuwe verkiezing op 0. Zo bekeken zijn we – als ik naar de uitslag van Lelystad – de tweede partij geworden. Ook in de staten is dat het geval. Dat is het half volle glas. Maar het is geen overwinning. Qua zetels – gelukkig niet qua stemmen – is de PVV in de Staten nu even groot als de PvdA. daar schrik ik van. Rechts is dus in de Staten – ook door de stemmenwinst van de VVD sterker geworden.. Bovendien lijkt er al snel een 4 partijencollege nodig. Die trend zien we ook lokaal. Het verschil tussen VVD en PvdA is groter geworden dan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en ook hier is de PVV 3e partij geworden. Dat geeft stof tot nadenken. Dat betekent nog meer aandacht voor communicatie (wat natuurlijk een open deur is). Maar om die reden kan, alhoewel je ook zou kunnen zeggen dat het "mee" valt, wat mij betreft de vlag niet uit en is het glas eigenlijk dit keer half leeg.

De vlag kon wel uit op de Maranatha-locatie. Ik heb bij de eerste oplevering van de woningen in de wijk Gondel op de Maranathalocatie letterlijk de vlag gehesen in aanwezigheid van de toekomstige bewoners, de ontwikkelaar Estateforyou en bouwer Plegt Vos. De woningen liggen aan de rand van het Bultpark waar voorheen de Maranathaschool stond. Op deze locatie, centraal gelegen in de wijk Gondel zijn 10 royale twee-onder-één-kap woningen en 2 vrijstaande villa´s gebouwd. De woningen zijn allemaal in een voor deze tijd ongekend tempo verkocht. De verkoop startte op 1 maart 2010 en de laatste woning is in november verkocht. dat is weer eens wat anders !

Wat dat betreft was het wel een woningbouw-weekje. Zo mocht ik voor de tweede keer deelnemen aan het rondetafelgesprek met minister Donner over de rijks-woningbouwvisie. Ik ben benieuwd of ik straks mijn/onze suggesties kan herkennen in het document.
Ook voor warande was het een goede week. Ik kon bekend maken dat de de eerste supermarkt in de nieuwe wijk Warande gegund is aan Weernekers Holding BV/Flevoland Invest BV en Bouwbedrijf Noordersluis BV.. Daarmee wordt de belofte ingelost om al zo vroeg mogelijk ook in de nieuwe wijk Warande een adequaat voorzieningenniveau te realiseren. Een gedurfde stap in deze tijd die al eerder is gemaakt in Lelystad door Weernekers Holding BV.
Hiermee keert een pionier terug naar haar bakermat.In het te realiseren gebouw wordt een supermarkt geëxploiteerd met de formule Albert Heijn en komen er aanvullende detailhandelsactiviteiten en/of voorzieningen. Bij lees-verder een eerste artist impression van de nieuwe supermarkt..

Over nieuw gesproken, ik was aanwezig bij de tweede informatieavond van het initiatief Lelystad wil glasvezel. weer een lekker volle zaal. ik waardeer het enthousiasme va deze groep Lelystedelingen en heb er alle hoop op dat de drempel va 30% aanmeldingen , die nodig is om te kunnen starten met de aanleg, gehaald wordt.

En zo kwamen we de week door. met daarnaast nog bijvoorbeeld een goed overleg met de klankbordgroep stavorenstraat, overleg met de paardenhouders in Lelystad en een nuttig en leuk bedrijfsbezoek aan het Apollo-hotel

Zaterdag begon het carnaval weer. Voor mij als Nijmegenaar ites waar ik met plezier aan denk. Ik mocht dit jaar de stadssleutel aan Prins Neptunus overhandigen. Iets dat ik met plezier gedaan heb. Verder het weekend genoten van het weer maar op zaterdagavond zeker ook van Jazz-i. fantastisch zoveel talent als we hebben in Lelystad. Met der 9 heel verschillende deelnemers het eigenlijk – zoals juryvoorzitter Andries Greiner terecht opmerkte – het sea-bottom Jazzfestival wel gevuld kunnen worden. Maar Jamy & the crazy biboppers is de terecht winnaar wat mij betreft. Ik zie uit naar hun optreden op het sea-bottom.