Door op 23 september 2011

Jeugdzorg – onze zorg?

In een persbericht van Jeugdzorg Nederland, de branchevereniging voor jeugdzorgorganisaties, las ik dat zij zich grote zorgen maken over hoe de stelselherziening jeugdzorg wordt ingevoerd. Ik citeer

De stelselherziening jeugdzorg – de decentralisatie van alle zorg voor jeugd naar gemeenten – wordt gefaseerd ingevoerd en pas afgerond aan het einde van 2016. Er dreigt een periode waarbij de zorg voor jeugd in stukken wordt geknipt en beetje bij beetje naar de gemeenten wordt overgeheveld. De doelstelling van integrale zorg voor ouders en kinderen gaat hierdoor verloren in een jarenlang slepend proces van reorganisatie. Kinderen en ouders met opvoed- en opgroeiproblemen worden zo de dupe van de stelselherziening.

De PvdA heeft natuurlijk wel haar eigen ideeën over Jeugdzorg. Op onze landelijke PvdA website is ons standpunt verwoord door Jeroen Dijsselbloem:

De PvdA wil de Jeugdzorg verbeteren en de bezuiniging zo veel mogelijk van tafel. Goede Jeugdzorg is van groot belang om achterstanden en problemen bij kinderen en jongeren zo vroeg en zo snel mogelijk te verhelpen.

Voor mij als nieuwbakken woordvoerder Jeugdzorg PvdA Lelystad zie ik een tijd tegemoet waarin ik mijzelf het dossier eigen moet maken en dat betekent niet alleen veel inleeswerk maar ook in gesprek gaan met iedereen die mij wijzer kan maken, daarbij denk ik aan werkers in de jeugdzorg, maatschappelijke organisaties en mogelijke ook met allen samen. Laat het mij weten als u mij iets wilt vertellen: [email protected]. Samen kunnen we ons sterk  maken voor een gezonde Jeugdzorg.