Door Jop Fackeldey op 25 oktober 2015

Herfst

Herfst….dan zak ik zelf maar het zonnetje in huis zijn. Een spreuk van Loesje die deze week voorbij kwam. Laat ik eens een bescheiden poging wagen. Afgelopen week was het reces… Nou ja reces. Het gewone werk gaat gewoon door, maar er is wat meer ruimte voor andere dingen. Zo heb ik vrijdag een dagje vrij genomen om de ruzie met mijn computer bij te leggen. Vooralsnog heeft de computer gewonnen, maar ik houd moed…….

Naast die overleggen waren er ook gewoon veel leuke momenten. Bijvoorbeeld het optreden van het Riciotti-ensemble dat optrad ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van het werkbedrijf. In 2008 heb ik ze al eens naar het stadhuisplein gehaald. Het was nog het zo’n feest, een straatsymfonieorkest (ja dat bestaat), bestaande uit getalenteerde en super enthousiaste jonge musici. Ze maakten er ook bij het werkbedrijf / Concern voor Werk met alle medewerkers weer een feest van.

En zoals ik al zei, soms komen leuke momenten gewoon vanzelf. Zo had ik afgelopen week het jaarlijkse etentje dat ik heb met een tweetal vrienden uit mijn Nijmeegse tijd. Een woont er in Groningen en de ander inmiddels in Almere. De openingszin deed mij deugd: “het gaat goed met Lelystad he”. Twee dagen later kwam ik een oud collega tegen, inmiddels verhuisd naar Putten. Hij was al een tijdje niet meer in de stad geweest. Zelfde tekst “Het gaat goed met Lelystad he ? En hij was vooral ook heel enthousiast over het stadhuisplein. En tenslotte op een landelijke vergadering van wethouders en bestuurders die bezig zijn met wonen zijn een collega: “ik lees de laatste tijd alleen maar goede dingen. Volgens mij gaat het goed met Lelystad”. En ja ik besef dat dit geen objectief onderzoek is en dat ik het misschien wel uitlok en dat we onze ogen niet mogen sluiten voor wat er (nog) niet goed gaat…maar toch. Ik werd hier wel blij van.

Over blij gesproken: zondag genoten van Passie in de Polder. Hoe op verschillende plaatsen in de openbare ruimte Lelystadse amateurs muziek maakten of een toneelvoorstelling gaven, het was afwisselend en inspirerend. Of het nu ging over de geschiedenis van Lelystad, over eenzaamheid of gewoon mooie dans en vrolijke muziek, ik heb een heerlijke middag gehad.

passie in d epolder passie in de polder 2 passie in de polder 3

Kortom: een zonnige week, letterlijk en figuurlijk ! Dus we kunnen er weer tegen. Kom maar op nieuwe week !

Jop Fackeldey

Jop Fackeldey

Wethouder van economische zaken, wonen en financiën. Lijstduwer voor de verkiezingen van 21 maart 2018.

Meer over Jop Fackeldey