Door Jop Fackeldey op 8 juli 2017

Joplog: Onderneem het maar….

Zo vlak voor het reces moet (of mag) er nog van alles af. En dat is een mooie periode. Bovendien is juni traditioneel de maand waarin er heel veel te doen is, waarin werkbezoeken gepland zijn en waarin we een beetje naar het afgelopen seizoen terugkijken. Zo was ik op dinsdag  bij de bijeenkomst de staat van de stad in de EU. Een boeiende bijeenkomst waarin internationaal geduid wordt waarom steden steeds belangrijker worden en hoe daar me om te gaan. Met ons stedennetwerk G32 kon den we laten zijn hoe we met onze 38 steden daar op in spelen. De raadsvergadering diezelfde avond was een lange, maar een vruchtbare. Het kwijtschelden van de schuld aan de Agora markeert denk ik een keerpunt. Het geeft de Agora ruimte om te ondernemen. En de ruimte die we diezelfde avond van de Raad kregen om 2,5 verdieping van het appartementencomplex van Centrada als zorgplint in te vullen geeft ons de ruimte om ten behoeve van de wij Warande te ondernemen. daar ben ik blij mee.

We zagen ook een paar dieptepunten als het om ondernemen gaat. Bijvoorbeeld Ryan-air die in plaats van zelf te ondernemen via allerlei complottheorieën probeert zijn eigen belang te dienen. Overigens doen over luchtverkeersleiding en de routes van Lelystad Airport de meest merkwaardige verhalen de ronde. Ik vond dat het Financieel dagblad nog het dichtste bij de werkelijkheid zat. Ondertussen gaan we gewoon door met de voorbereidingen en werken we gezamenlijk hard aan de ontwikkeling van onze luchthaven.

En ondertussen vertellen w ehet verhaal zo vaal als het kan. Tijdens een bijeenkomst van de regio Zwolle bijvoorbeeld, maar ook mochten we een delegatie van de Netherlands Foreign Investement Agency ontvangen om te laten zien wat de kansen van en voor Lelystad zijn.

Over ondernemen gesproken: het weekend stond het toch ook weer bol van de fantastische activiteiten. Een heel succesvolle en drukke hippiemarkt en Jolpop om er maat twee te noemen. Allemaal dankzij de tomeloze inzet van ondernemende vrijwilligers !