Door Jop Fackeldey op 2 februari 2014

Van transpiratie naar inspiratie

Het was me het weekje wel. Voor een belangrijk deel stond die week in het teken van alle gebeurtenissen rond de BIZ. Ik heb er vorige week uitgebreid over geschreven. In Over Flevoland Gesproken werd ik stevig aan de tand gevoeld. Inhoudelijk laat ik het daar nu even bij. Wat doet het nu met jou, was een vraag die mij afgelopen week veel gesteld werd. dat doet veel. Om te beginnen natuurlijk vanwege ons stadshart. maar wat persoonlijk nog meer pijn doet is de manier waarop sommigen menen dat je de schuld van alles te mogen geven en in niet mis te verstande bewoordingen proberen zwart te maken of af te serveren. Weegt 1 telfout dan op tegen alle inspanningen voor onze stad, werd mij gevraagd. Kennelijk voor sommigen wel. Ik beoordeel dat zelf anders, maar dat ze de lezer van deze blog niet verbazen. Wie beweegt kan hard vallen, maar wie stilstaat komt niet vooruit. En we moeten vooruit met onze stad.

Gelukkig waren er afgelopen week ook weer genoeg vooruit-momenten. In een gesprek met onze nieuwe inwoners doet het een mens goed om te horen hoe positief deze inwoners over onze stad zijn. En leuk om te zien hoe deze 80 nieuwe inwoners werkelijk uit alle windstreken kwamen. Voor een groep studenten mocht ik in een klein uur “het verhaal van Lelystad” vertellen en ook de makers van de nieuwe Lelystadfilm mocht ik proberen te inspireren met een verhaal over onze stad. tegelijkertijd kreeg ik een inspiratieboek aangeboden. Zomaar van een Lelystadse ontwerper – Dick Koster, die ik nog ken uit mijn tijd als voorzitter van de Stichting Architectuur en Stedenbouw Lelystad – die alles wat er aan creatieve ideeën in zijn hoofd opkwam aan ons aangeboden heeft. Als inspiratieboek, een boek dat hopelijk komende periode gaat groeien. Daarnaast hebben we met een aantal bedrijven en partners onze acquisitie-strategie geëvalueerd als het gaat om het vestigen van bedrijven voor reparatie en onderhoud voor de Luchtvaart op en rond Lelystad Airport. er zijn er nu 2 gevestigd en inmiddels nog 2 bouwvergunningen aangevraagd, dus nu is het zaak van daaruit de cirkel te vergroten.

En zo kun je een hele week geïnspireerd bezig zijn, alhoewel eerlijk gezegd deze week die transpiratie een beetje overheerste. Maar die week ligt achter ons. Op naar een nieuwe week !