Door Jop Fackeldey op 8 oktober 2017

Joplog: Volle bak

Het was met recht een volle bak afgelopen week. Natuurlijk opnieuw – of beter nog nog steeds – over onze luchthaven. Ik heb daar afgelopen blogs al veel over gezegd. Gelukkig lijkt de Tweede Kamer op basis van de feiten de rug recht te houden. En ondertussen moeten we als overheden echt beter communiceren..daar gaan we mee aan de bak. Op dinsdagmorgen sprak ik in dat kaderdirecteur Meiltje de Groot vanvliegveld Teuge. Een goed en constructief gesprek waar we onze standpunten goed aan elkaar uit konden leggen.

Op maandagavond ging ik mee met het project nachtzicht; een mooie samenwerking tussen Omgevingsdienst, Gemeente, Brandweer, Waterschap en Politie. Goed om te zien hoe handhaving en controle in samenwerking kan worden uitgevoerd. we bezochten een aantal industrieterreinen en gingen eens een kijkje nemen waar nog licht brandde, zo midden in de nacht. dat was uhhh…instructief zal ik maar zeggen.

Belangrijk was deze week ook onze reactie op het zgn. ICL-rapport. Afgelopen juli is door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) het rapport ‘Evaluatie ICL-bijdrage Lelystad’ opgeleverd. In het evaluatieproces is de afspraak gemaakt dat gemeente Lelystad de mogelijkheid heeft te reageren op de adviezen van de inspecteurs van BZK in het rapport. Ik heb namens het college  een conceptreactie in de vorm van een raadsbrief aan de raad aangeboden, waarin we ingaan op een aantal adviezen waarin Lelystad een andere interpretatie heeft van de onderzoeksresultaten dan de inspecteurs.

 

Op woendag en donderdag was ik op de Expo Real in München. Zo’n beurs wordt steeds leuker. Wis in de beginnen niemand waar lelystad lag, door o.a. de vestiging van Inditex en de luchthaven was dat nu wel anders.

Naast vele gesprekken op de stand mocht ik optreden in een forumdiscussie over waterfront-ontwikkeling en in de zgn. “City-Leaders Summit”over de publiek-private samenwerking in Nederland. Was weer zeer de moeite waard.

Naast al het inhaalwerk wat er dan op vrijdag was, eas er een mooi bedrijfsbezoek bij Stellingkast, enthousiaste en bewogen ondernemers, kon ik als sneak-preview een kijkje nemen in het verbouwde apprtaementencomplex de Waag en was er een drukke, nuttige eerste Lelystadse Vastgoedborrel. Hulde aan de initiatiefnemers”Ready for Living en Buisman Makelaars. ook daar kon je weer goed zien dat het goed gaat met Lelystad. Zaterdag natuurlijk even een kijkje wezen nemen bij een woestdrukke dag van de ouderen in het stadhuis. Mooi dat we dit soort zaken ondersteunen !