Door Jop Fackeldey op 28 mei 2017

Joplog: Voor wie het horen wil

Een korte week, maar veel te zien en te horen. Zo mocht in maandagavond bij Radio Lelystad in het (nieuwe) programma “van Rijn praat bij met” een uur lang praten over de toekomst van Lelystad. Goede vragen en wat mij betreft een prima en leuk gesprek. Voor wie daar interesse in heeft: hier is het nog een keer terug te luisteren.

Ik kon – en kan – positief zijn over de stad. Want juist die ochtend hadden we nog meer goed nieuws te melden, want Schiphol Real Estate start deelplanontwikkeling op Lelystad Airport Businesspark.

LAB bestaat uit twee gebieden genaamd A6 District en Flight District. Het deelgebied Flight District, met een totale oppervlakte van ruim 18 hectare, ligt direct tegenover de toekomstige terminal van Lelystad Airport. Flight District wordt ontwikkeld tot een hoogwaardig werkmilieu met een parkachtig karakter en een onderscheidend beheerconcept. Er is ruimte voor hotelontwikkelingen, kantoorontwikkelingen als ook andere hoogwaardige functies. Dit deelgebied onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid. Zo is met Alliander een overeenkomst gesloten voor de realisatie van het eerste gecombineerde netwerk met de toepassing voor gelijkstroom. De aanleg hiervan is gestart. Na de recente verkooptransactie van 35 hectare – binnen het deelgebied A6 District – aan Inditex voor de ontwikkeling van een distributiecentrum, is de samenwerking met Schiphol Real Estate een mooie vervolgstap in de succesvolle ontwikkeling van LAB. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met het netwerk van Schiphol Real Estate ook binnen dit hoogwaardige werkmilieu interessante (internationale) partijen kunnen gaan huisvesten.

Dinsdag natuurlijk de kadernota. Namens het College mocht ik de Algemene Beschouwingen uitspreken. De kern zit in de titel: transformeren is een werkwoord.En eigenlijk zijn we daar met zijn allen – College en Raad – goed naar op weg. Komende disndag de moties en amendementen en stemmingen. Ik ben benieuwd. En toen was het al weer Hemelvaartsdag. het weer zat mee, het festival was als vanouds weer goed georganiseerd. Een groot veld vol met – veelal jonge – mensen die het enorm naar hun zin hebben.

Zo zien we het graag. Zaterdag stonden we weer met het mobiele stadskantoor op de markt.

Wat haal je daar toch veel op. Veel positieve geluiden over de stad en de kansen die er voor onze inwoners liggen. Maar toch ook wel één rode draad: de staat van het onderhoud in de hele stad en en het schoonhouden met name in ons stadshart. Dat moeten we ons ter harte nemen. Over voor wie het horen wil gesproken…….

Volgende week even geen weblog. Dan ben ik met mijn 23 teammaatjes de Roparun van Hambrug naar Rotterdam aan het “doen”. De kers op de pudding van een jaar lang geld inzamelen. Wie ons wil volgen – of nog wil doneren – :via Roparunlive (http://www.roparunlive.nl/# ) kun je, als je team 197 intikt precies zien hoe ver we zijn en wat onze te verwachten aankomsttijd is en via twitter : @RoparunLelystad. Gedurende de hele rit twitteren we in welk routedeel we zijn, welke doorkomstplaats we passeren en vertellen we wat er gebeurt. En mocht je nog willen doneren: dat kan hier.