Door Emiel van der Herberg op 12 maart 2012

Hofstede – vervolg

Het raadsbesluit over verandering van de busroute door de Atolwijk is vorige maand voor een tijdje uitgesteld, om het college de gelegenheid te geven de financiële consequenties (alsnog) helder te maken. Inmiddels heeft de gemeenteraad vele reacties ontvangen vanuit de Hofstede.

Bewoners van de Hofstede maken zich vooral zorgen over de verkeersveiligheid. Ook zonder bus zijn daar al flinke problemen mee, vooral rondom de scholen.

De Partij van de Arbeid besteedde in het raadsdebat van 21 maart aandacht aan de Hofstede.

Zoals in dat raadsdebat uitgesproken, krijgt het College van B&W een heel serieuze opdracht om een busroute door de Hofstede ook daadwerkelijk acceptabel en veilig te maken. Als het qua veiligheid niet verantwoord is, en ook niet verantwoord kan worden gemaakt om de bus daar te laten rijden, dan kan de PvdA daar natuurlijk niet voor zijn. Veiligheid staat altijd voorop.

Het College heeft echter doen vermoeden dat de route wel degelijk veilig te realiseren is. In de evaluatie die het College eind vorig jaar zelf opstelde, vielen 12 van de 16 routevarianten bij een voorselectie al af. De overige 4 varianten (waaronder Hofstederoute) werden in principe als realiseerbaar gepresenteerd. Het zou raar zijn als daar dan nog een route bij zit die niet veilig te realiseren is.

De PvdA fractie zal, op het moment dat de raad weer over dit onderwerp spreekt, het College nogmaals vragen of de route door de Hofstede veilig te realiseren valt. Want als dat niet het geval is, dan vervalt uiteraard de voorkeur voor die route.

Emiel van der Herberg

Emiel van der Herberg

Ik ben al een aantal jaren raadslid, en sinds 2018 leider van de PvdA-fractie. Daarnaast werk ik als softwareontwikkelaar bij een leuk bedrijf in Almere. Ik vind dat we dingen niet moeilijker moeten maken dan nodig is. Als er een probleem is, dan kunnen we veel beter de oorzaak aanpakken dan het gevolg. En die

Meer over Emiel van der Herberg