Echt loon voor echt werk

Doorwerken aan goede en zekere banen.

Wij zien dat er behoefte is aan het vervullen van belangrijke publieke functies: de conciƫrges en assistenten op scholen, toezicht in de bus, ondersteuning van sport- en cultuurverenigingen en het schoonhouden van de openbare ruimte en in de zorg. Wij willen dat die publieke taken weer worden vervuld. Tegelijk zien we dat er teveel mensen tegen hun zin langdurig aan de kant staan. Daarom steunen we volop de doorontwikkeling van ons werkbedrijf en introduceren we geleidelijk aan nieuwe banen tussen de 100 procent en 120 procent van het minimumloon. De banen zijn additioneel en er is geen verdringing.

Uitkeringsgerechtigden die, bijvoorbeeld als ’tegenprestatie’, productieve arbeid verrichten krijgen dus zo veel mogelijk een gewone baan. Die baan wordt dan ook betaald volgens de geldende cao, dan wel het wettelijk minimumloon.

Bahreddine Belhaj

Bahreddine Belhaj

In 1983 ben ik geboren in Harderwijk. Na voor mijn studie verhuist te zijn naar Rotterdam miste ik na afloop van mijn studie toch het groen en de ruimte van de Veluwe. In 2004 ben ik dan ook verhuist naar Lelystad. Prive heb ik al geruime tijd een relatie.

Meer over Bahreddine Belhaj